loading

Valamennyi eljövendő Opel-modell az újonnan tervezett márkaemblémával jön ki

Rüsselsheim. A Mokka második nemzedékével újrateremti magát az Opel. Ez az első modell a jövőbeli márkaarccal, az Opel-Vizorral és a következő generációs, teljesen digitális Pure Panel vezetőhellyel. Áttervezték a „Mokka“ típusnevet is, külön hozzá tervezett tipográfiával, és a csomagtartó-fedél közepén helyezték el, az Opel-villám alatt. Finom vonásokkal újrarajzolták a márka legendás emblémáját, mostantól kezdve ez díszíti a német autógyártó valamennyi modelljét.

„Körgyűrűje karcsúbb, filigránabb, precízebb, markánsabb lett. Ez hangsúlyosabbá tette a Villámot. Valamennyi részlet, nagyon kis rádiuszokkal, pengeéles! Az ‚Opel‘ feliratot a gyűrű alsó részébe integráltuk – olyan, mint egy ékszer finom gravírozása. Maga a vegytiszta német precizitás! A Villámot dominánsan integráltuk a Vizorba, hátul pedig középen helyeztük el a modellnevet“, magyarázza az Opel-dizájnfőnöke, Mark Adams.

A gyűrűbe foglalt Villám 1963 óta csillog valamennyi Opelen. A modelltől és a gyártási évtől függően kismértékben változott az embléma. 1970-től világos megjelenési irányvonalakat határoztak meg valamennyi vállalati területre. Ezt az átfogó dizájnt először 1987-ben dolgozták át. Az új évezredben további modernizálások következtek, amelyek keretében háromdimenziós formát kapott a Villám. Ezáltal közelebb került a vállalati logó a termékemblémákhoz. 2016 óta precízen kiformált krómvillám díszíti az Opel újdonságait. A máig hivatalos vállalati logó 2017 nyara óta modern, lapos kialakítású. A reklám és a digitális kommunikáció ezek kétdimenziósan ható logójához kitűnően illik az eljövendő járművek újonnan tervezett Villáma. Az új Mokkával egyszerre legendás logóját is újraalkotta az Opel.

Ugrás az oldal tetejére
Start of mouseflow script End of mouseflow script-->